Fatörzs
Hozzávalók:
Tészta: 6 tojásból piskótát sütünk, 3 evőkanál rummal meglocsoljuk és feltekerjük. Krém: 3 tojás, 15 dkg cukor, 2 evőkanál kakaó, 1 narancs reszelt héja, 20 dkg vaj.
Elkészítés:
Krémhez az egész tojásokat a cukorral, kakaóval kikeverjük, a narancshéjat beleszórjuk és gőz fölött habverővel állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, beledolgozzuk a vajat. Ezzel lekenjük a piskótát, feltekerjük és a tetejét is megkenjük. Villával fatörzs mintázatot húzunk rá. Díszíthetjük apró csokigombával, vagy csokiból készült kisbaltával, apró virágokkal.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.